Anteckningar från föräldramötet.

Hej!

Här kommer några punkter från föräldramötet.

Vi (Ulrica och Jessica) fortsätter att vara klassföreståndare i klassen som numera heter 4A. Vi har hand om matte, svenska, idrott och bild. Jakob har NO i klassen, Mikael har SO och engelska, Lina har musik, Emelie har textilslöjd och Alexander har trä- och metallslöjd.

Barnen kommer att ha engelskläxa fredagar till fredagar och läsläxa torsdagar till torsdagar. Barnen kan även att få hem läxa i matte- och svenskaboken ibland.

Om ni vill nå oss är det lättast att få tag på oss via mail. Våra mailadresser står här på bloggen under fliken pedagoger.

Vi har läsning varje morgon, alla läser då i sin egen bok. De barn som vill, kan komma in redan kl 7.55 i klassrummet, för att läsa lite extra.

Läxläsningen på Håstenskyrkan kommer snart att komma igång. Hör av er till oss om ditt barn vill gå på denna läxläsning.

Alla barn är välkomna att äta frukost kl 7.55 i matsalen innan skolan börjar. Det är bara att komma dit, ingen anmälan behövs.

Våra nya trivselledare är Sofie och Raghad  som kommer att ordna en del trivsellekar på rasterna.

Då vi har fyra terminer kvar på Bockstensskolan kommer vi att dela upp klassens föräldrar i fyra delar som hjälps åt att vara ”klassföräldrar” Dessa föräldrar kommer att få ansvara för en termin var om intresse och möjlighet finns. Dessa är:

Ht -18; Adrian, Shahed, Lova, Ava, Maja och Johanna.

Vt -19; Noomi, Rayan, Elton, Sofie, Linus och Raghad.

Ht -19; Linn, Axel, Nils, Molly och Redona.

Vt -20; Elin, Lia, Åsvi, Filip, Sheila och Oliver.

Barnen fick idag hem sina nya iPads. IPaden ska vara fulladdad när den kommer till skolan. Det är viktigt att skalet alltid sitter på för att försäkringen ska gälla. De fick tydliga instruktioner idag om hur iPaden ska hanteras. Be gärna barnen berätta om detta hemma.

Barnen har frågat vilka spel man får spela på den hemma. De får ladda ner appar som har samma åldersgräns som de själva. De får inte spela Fortnite, våldsspel eller vara ute på sociala medier. Jakob kommer att prata mer med barnen om iPadregler. Om inte barnen följer skolans regler kommer vi att förvara den på skolan under en begränsad tid eller hela tiden. Vi rekommenderar att inte använda iPaden efter kl 19.30 för att komma till ro och kunna somna ordentligt. Avsluta hellre kvällen med att läsa en bok. Vill man inte att barnen tar hem sin iPad, hör av er till oss, så låser vi in den här på skolan.

Hälsningar Jessica och Ulrica.

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s