Veckobrev v 37.

Hej!

Veckan har varit bra. Vi har arbetat med vokaler på svenskan. På matten fortsätter vi att träna på positionssystemet med ental, tiotal osv. Vi lär oss om kroppen på no:n och har där pratat om vad vi behöver för att må bra. Vi har nu kommit igång med qnoddarna som vi arbetar med på svenskan och matten.

Vissa av de filmer vi ser på lektionerna lägger vi ut under filmflikarna på vår blogg. Det är bra att titta på dessa om man varit borta från skolan. Det kan även vara bra att få en repetition på filmerna.

På torsdag är det Bockstensjoggen. Vi går till slingan där barnen springer så många varv de orkar. De behöver ha bra skor och träningskläder på sig. Barnen kommer ombytta till skolan. De får ha med sig ombyte om de vill, annars är det ok att ha sina träningskläder på sig under dagen. Vi samlar in pengar till Almers hus så barnen får gärna ha med sig en valfri ”springslant” som vi skänker. Lämnas senast fredag 15/9.

Barnen har fått läxa i engelska till nästa torsdag bestående av 6 glosor och kapitel 1 i boken Happy. Texten finns i tre svårighetsgrader: 1 grön prick (endast orden längst upp), 2 gröna prickar; lite text och 3 gröna prickar; en längre text. Barnen väljer själva, eller i samråd med er, vilken nivå de vill öva på. Känner man att 6 glosor är för mycket så minskar man ner det till 3 och väljer då vilka man vill lära sig att stava och översätta. Visar det sig att vi inte alls hinner ha engelska nästa vecka pga skoljoggen, blir den till nästföljande vecka istället. Har ni frågor kan ni kontakta Anette eller Harriet.

På tisdag kommer fotografen och fotograferar klassen.

Välkomna på föräldramöte på måndag kl 17.30-18.30. Samling i någon av treornas klassrum.

Måndag: Slöjd.

Tisdag: Fotografering.

Onsdag: Idrott i WIC-hallen.

Torsdag: Skoljoggen. Idrott, kom ombytt. Alla barn är sponsrade med en vattenflaska av Vivab. Läxa i engelska.

Fredag: Idrott på Bockstensskolan.

Ha en fin helg önskar Anette, Harriet, Jessica och Ulrica!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s